Fashion

Hoe kiest u een maatpak?

Kostuums

De afzonderlijke onderdelen (behalve de zakken, de tellen, enz.) worden met grote precisie met de hand aan elkaar genaaid. Handgestikte stof, een eeuwenoude techniek, dient als uw canvas; de kunstenaar van uw pak vindt ook verborgen schoonheid in de stoffen. Terwijl u beweegt, houdt de artiest ook uw precieze maten bij. De volgende keer dat u een nieuw pak koopt, zult u absoluut niet teleurgesteld zijn; de nieuwe kleermaker zal ervoor zorgen dat uw pak met precisie om uw lichaam past.

Waarin verschilt een maatpak van een confectiepak? Qua creatie zegt een maatpak: “Ik wil een kostuum dat mij perfect past. Als u zich ongemakkelijk voelt bij mijn werk, zal ik dat respecteren. Als ik ongeduldig word, zal ik mijn tijd verlengen om het te corrigeren.” Terwijl een maatpak zegt: “Ik wil in een kostuum passen dat comfortabel en visueel aantrekkelijk is, terwijl het ook zo functioneel mogelijk is – en dat is het belangrijkst.”

Zijn er nadelen aan het kopen van een maatpak? Zoals elke koper van een maatpak weet, zijn er naast voordelen ook een paar nadelen te overwegen. Het meest opvallende nadeel is tijd: het duurt langer om een kostuum op maat te maken dan om er een uit het rek te kopen. Een ander nadeel is dat de terminologie van het pak – zoals enkele of dubbele borst, enkele of twee splitjes, een of twee zakken – in wezen eenifier is voor de drager. Met andere woorden, de eenvoud van het kledingstuk wordt geaccentueerd door keuze, en keuze is alles.

Met de voornoemde nadelen in gedachten, zijn hier enkele vragen die u zich moet stellen wanneer u de aankoop van een maatpak overweegt:

-Wat is het doel? Is dit kostuum voor een speciale gebeurtenis of voor een sollicitatiegesprek? Een maatpak zal aan beide eisen voldoen. Het zal ook gemakkelijker zijn om op maat gemaakte overhemden te mixen en matchen met op maat gemaakte dassen. Wilt u er slim en verfijnd uitzien in een pak dat conservatief en formeel is? Is een ultravrouwelijk, tienerpak een betere keuze?

-Welke stijl streeft u na? Uw keuze van stof en knopen bepalen voor een groot deel uw uiteindelijke look. Een kostuum dat aan uw wensen voldoet, zal er geweldig uitzien. Het is echter bijna onmogelijk om de maten van het jasje vast te stellen; er zullen aanpassingen moeten worden gedaan om aan uw lichaamsbouw tegemoet te komen. Het is dus sterk aan te bevelen om voor een traditioneel kostuum te gaan dat u het beste van twee werelden biedt.

-Wat is uw lichaamstype? Een maatpak geeft de lengte van de jas weer tot aan uw nek. Om de breedte van de schouders te beoordelen, meet u het volste punt van uw buste. Neem een gemiddelde maat van uw triceps over het breedste punt van uw schouder en ga zo naar de volgende stap. Meet op dezelfde manier het volste punt van uw taille; dit moet een gelijke afstand zijn van uw heupen tot uw kruis. De volgende vraag is: hoeveel huid is er te zien? In de regel kan een man gemiddeld 5,8 – 5,10 s beslist mollig zijn; een dikke vent kan rond de 6,1 – 6,3 s zijn. Het weefsel van de stof moet parallel lopen met uw huidskleur; wol versus katoenvezels in dezelfde vezel.

-Welke overall of structuur type heeft uw voorkeur? De klassieke jassen hebben de voorkeur van een en al – gehaaide zakenman, een onderscheid maker, een man in de straten van de stad.Jassen met kleurrijke voering en een overvloed aan knopen zijn voor de mannen die niet topzwaar of in de taille van een zwaardere tegenhanger, terwijl het kantoor go-to is een single-breasted vier-knoops, licht gesteven, double-breasted snit beroemd gemaakt door de outlandish David Yurman (van “People of the City” faam).

Waar maatpakken kopen van maatkleermakers in NYC