General

Lip Tattoos: De voors en tegens van Lip Tattoos

Wat is een Lip Tattoo?

lippen tatoeeren

Lip tatoeages zijn een soort cosmetische tatoeages die ontworpen zijn om op de lippen te sjabloneren. Traditioneel wordt deze vorm van body art specifiek gebruikt voor de lippen. Lip tatoeages worden echter ook gebruikt rond de mond, wangen en kin. Deze types van tatoeages zijn een beetje meer invasieve dan andere vormen van body art, omdat ze te betrekken injecteren gekleurde inkt rechtstreeks in je lippen. Maar omdat er geen huidinkt aan te pas komt, is de kans op complicaties veel kleiner.

Hoe werkt een liptattoo?

Lip tatoeages werken door middel van een gekleurde gepigmenteerde inkt die wordt geïnjecteerd in de dermale laag van je lippen. Dit resulteert in een kleur die geleidelijk vervaagt na verloop van tijd. De pigmenten die in deze inkt/verf worden gebruikt omvatten dingen zoals ijzeroxide en chroomoxide. Deze pigmenten zorgen ervoor dat je huid van kleur verandert wanneer deze aan zuurstof wordt blootgesteld. Naarmate het pigment vervaagt, krijgt uw huid weer zijn normale kleur.

De nadelen van een Lip Tattoo

Lip tatoeages zijn een geweldige keuze voor degenen die hun lippen willen versieren. Er zijn echter enkele nadelen te overwegen. Ten eerste, dit soort tatoeages zijn niet ontworpen om langer dan zes maanden mee te gaan. Dit is minder dan de standaard garantie van een jaar die de meeste cosmetica bieden. Het andere nadeel van een tatoeage op de lippen is dat ze er niet gemakkelijk afgaan. Hoewel dit voor sommigen geen probleem is, kan het voor anderen die het willen verwijderen wel een probleem zijn.

Conclusie

 Je lippen tatoeëren zijn een interessante manier om je lippen te versieren, en ze zijn niet zo invasief als andere soorten tatoeages. Ze zijn echter niet bedoeld om langer dan 6 maanden te blijven, dus het is belangrijk om te overwegen dat ze mogelijk permanent kunnen zijn. Lip tatoeages zijn niet aan te raden voor diegenen die een langdurige tatoeage willen.

Gelukkig zijn lip tatoeages niet moeilijk te verwijderen. Het is best om ze te laten zetten door een professional die getraind is in het verwijderen van tatoeages van de lippen. Als je niet het risico wil lopen om je lippen permanent te veranderen, zijn liptatoeages misschien niets voor jou.