Fashion

Vintage Kleding

Kleding is altijd een belangrijk deel van ons leven geweest. Van de vroegste holbewoner die niet meer dan twee bladeren droeg om zich te beschermen. tot de oudst bekende mens die zich met dierenhuiden bedekte om zich tegen de kou te beschermen. Kleren hebben altijd iets gesymboliseerd. Sommige kleren zijn ontworpen om je te beschermen tegen het koude weer andere kleden je in flatterende kleuren.

De kledingindustrie is een van de grootste ter wereld. Elk jaar worden er miljarden uitgegeven. Maar de ware liefde en passie van de meeste mensen is het vinden van vintage kleding. Of je nu op zoek bent naar nieuwe kleding of je hebt talloze items verzameld voor een bepaald doel.

Vintage kleding wordt verondersteld iedereen aan te spreken. Dus het hebben van vintage accessoires zoals sjaals, handtassen of schoenen kan je een mooi en stijlvol gevoel geven. Je kunt zelfs relaties opbouwen met antiquairs en ambachtslieden die je kunnen helpen met je volgende vintage aankoop. Zij kunnen je helpen speciale cadeaus te vinden voor vrienden of familie. Met deze speciale mensen in je leven, zal je vintage collectie ook een mooi aandenken zijn.

Elk tijdperk of elke stijl is uniek. Een brede look kan worden bereikt door flapperjurken uit 1920 te draperen met de kunststoffen van vandaag, of jurken uit 1930 te draperen om hun kleuren te benadrukken. Een look uit de jaren 60 stoepfeesten met bloemenmeisjesjurken of uit de late jaren 80 rave parties met neonkleuren. Een look kan bijna net zo goed zijn als het op de juiste manier wordt gedaan. Er zijn een paar trucs om het bereiken van een vintage look die is stijlvol en hot.

Het eerste wat je moet onthouden is het feit dat vintage een stijl van stijl is. Een vintage item betekent niet dat het oud is. Om authentiek vintage te zijn moet het uit de huidige tijd zijn. Het belangrijkste is om te bepalen welke stijl je hebt. Geef je de voorkeur aan elegante jurken in de stijl van de jaren 60 of geef je de voorkeur aan de meer levendige jaren 70. Dit komt omdat mode een aanwinst is voor je garderobe. Je kunt een complete vintage garderobe hebben door je op slechts één thema te richten.

Wat u ook in gedachten moet houden, is dat uw kledingstuk misschien niet authentiek is. Het kan oorspronkelijk in een andere stijl zijn gedragen. Het geheim is om een vintage item te vinden dat echt een vintage item is. Dit kan in het begin moeilijk zijn om te doen. Wees niet gefrustreerd. Als je het moet laten vervangen is het niet authentiek. Veel fabrieken doen nu aanpassingen. Het kan handig zijn om dit te laten doen bij een authentieke winkel bij jou in de buurt.

Wat je ook besluit, je moet absoluut vintage kleding in je garderobe hebben. Het kan zeker het “ding” zijn om te dragen. Vintage heeft een hart en een ziel. Het is zonder twijfel een tijdloze mode. Het is de handtekening van een elegante dame of een gekke modieuze jongen.