Fashion

Winkels in oude kleding

Vintage Clothing Amsterdam (Engelse tekst)

Heb je ooit een gebruikt kledingstuk of accessoire gekocht voor een zeer hoge prijs en het sentimenteel in je kast gelegd, om later te ontdekken dat het op een garage sale is geweest. Vintage kledingwinkels zijn niet zo gewoon als zijden stembiljetten in de steenhopen, maar als je een vintage winkel ontdekt, heb je een goede kans om de vintage eigenaar te ontmoeten.

Vintage kledingwinkels zijn een genot voor de shopper, een ervaring waar je geen afstand van wilt doen. Ze zijn uniek en onderscheidend; ze bedienen het best denkbare soort klanten. Dergelijke klanten bestaan uit mensen die graag catalogiseren (bv. eeuwenoude jurken, antieke lampen) en mensen die een lichte passie hebben voor een bepaald aspect van het verleden, zoals het bezoeken van de eeuwenoude winkels van Londen.

Toeristen die doelbewust omgaan met de mode die zij dragen, houden meestal niet van het “modetoerisme” en je zult ze meestal niet in een vintagewinkel aantreffen, tenzij ze misschien op reis zijn en iets lokaals hun aandacht trekt.

Over het algemeen zullen vintage kledingwinkels vooral het eerste derde deel van de catalogus – topjes, broekjes, accessoires enz. – in voorraad hebben, maar het tweede en derde deel krijgen meestal evenveel voorraad en ruimte. Er staat meestal een kleine “ttoil” op elke sectie.

Als u van plan bent even bij deze winkels binnen te lopen voor een kop koffie of een chocolaatje, neem dan een kleine boodschappentas mee (bij voorkeur plastic) met net genoeg geld om even rond te kijken en of het nu overdag of ’s avonds is (ochtenden vragen meestal om meer voorbereiding). Uw voornemen om een beetje te winkelen voordat u uw vlucht naar huis neemt, is meestal Cass And Company of Ditsy’s toestand van de geest.

De prijs van souvenirartikelen uit verschillende landen kan van artikel tot artikel verschillen en het vergt enig denkwerk (tijd is geld) over welk artikel een goede koop is en welk niet. Dan kost het wat spreiding van korting (ik kocht het omdat de prijs goedkoop was) aan shoppers over de hele wereld die een stukje van dat iets willen.Deze winkels zijn te verbijsterend eclectisch om winkelgidsen voor te maken. Als u een nieuwe garderobe wilt, betekent dat waarschijnlijk dat u naar een andere winkel moet gaan (en vaak is dat de gemakkelijkste manier om een nieuwe zomerkledingaankoop te vinden)! Verschillende solden met veel concurrentie en weinig keuze maken het moeilijk om die ene goede deal te vinden.

Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapkamerset; dit kan veel tijd en moeite kosten; u moet uw dag goed van tevoren plannen. U bent immers veel geld aan het uitgeven; het is logisch dat de kamer die u zoekt er een is waar u al in bent geweest. Het uiterlijk van slaapkamers in verschillende steden kan erg verschillen van stad tot stad, dus wees er zeker van dat de volgende stad die je bezoekt iets heel anders heeft. Voordat u aan uw GPS-reis begint, plant u hem met uw ogen; als hij verouderd is, is het waarschijnlijk tijd om hem weg te gooien. En denk eraan, voordat je besluit dat er niets beters is dan iets te kopen in een vintagewinkel, dan in een echte vintagewinkel, wat met de huidige stand van zaken misschien wel nooit de juiste keuze zal zijn.